Artikelen

Separatistenleider Oleg Tsaryov: “Oekraïne mag als staat niet bestaan”

“We zijn terug voor altijd” zegt zakenman, pro-Russisch separatistenleider en voormalig Oekraïens parlementariër Oleg Tsaryov in een interview met “informatie-agentschap” De Anti-Fascist op 23 maart 2022. Hieronder de belangrijkste, niets goeds voorspellende fragmenten.

“Oekraïne is naar Europese maatstaven een zeer groot land. Om de orde in een dergelijk gebied te herstellen, zijn gecoördineerde inspanningen nodig, niet alleen van het leger en speciale diensten, wat al gebeurt, maar ook van bijna alle ministeries en afdelingen van de Russische Federatie. Er moet dringend een ​​overkoepelend orgaan komen naar het voorbeeld van het hoofdkwartier van de opperbevelhebber tijdens de Grote Vaderlandse Oorlog. Het moet de top van Russische instanties of hun plaatsvervangers omvatten. Het moet bevoegd zijn in militaire zaken maar een vreedzaam leven in het bevrijde gebied tot stand brengen.”

“De druk van de speciale operatie kan aanzienlijk worden verlicht als de strijdkrachten van Wit-Rusland gaan deelnemen en de controle over een deel van de regio’s van West-Oekraïne overnemen.

En natuurlijk is het informatiefront enorm belangrijk. Zeker in het geval van Oekraïne, waar het Westen en de daaraan ondergeschikte nationalisten grote inspanningen hebben gedaan en blijven leveren om de gewenste stemming in de samenleving te creëren. Het leger weet dit probleem technisch op te lossen, maar er is een team nodig.”

“Nu kijkt en luistert de bevolking naar de Oekraïense media. Volgens de Oekraïense media zijn de strijdkrachten van Oekraïne bezig met het afmaken van het Russische leger ergens in de buurt van Moskou. De lokale bevolking en soldaten van het Russische leger luisteren en kijken bij gebrek aan objectieve informatie naar Oekraïense radio en televisie, wat het moreel van het leger en de loyaliteit van de lokale bevolking kan aantasten. De aanwezigheid van Oekraïense propaganda en het gebrek aan objectieve informatie versterken tegelijkertijd de morele en politieke toestand van de strijdkrachten van Oekraïne en werken natuurlijk tegen ons. Het is moeilijk iemand iets te vertellen, hem ergens van te overtuigen als hij de tv aanzet, een website op internet opent en leest dat er bezetters naar zijn land zijn gekomen die de burgerbevolking vermoorden, en waartegen moet worden gevochten alle beschikbare methoden. Vandaar de betogingen, protesten, een soort sabotage-aanvallen – dit alles wordt opgeroepen door de Oekraïense media. En vandaag is er geen alternatief voor hen. Dit moet dringend worden gecorrigeerd.”

“Voor zover ik kon begrijpen, zijn mensen niet volledig op de hoogte van het doel van de speciale operatie. Er wordt gesteld dat dit denazificatie en demilitarisering is, maar wat eruit zal volgen is nog niet duidelijk. Men is bang dat het Russische leger zijn taken zal vervullen en vertrekt – dat zeggen enkele hooggeplaatste vertegenwoordigers van de Russische regering immers openlijk – en de nationalisten, Soros en andere elementen die het land in zijn huidige toestand hebben gebracht, zullen in Oekraïne blijven. Als dat zo is, zullen degenen die met ons samenwerken worden gestraft.”

“Het is ook noodzakelijk om de wetgeving van de Russische Federatie of de LDNR in de bevrijde gebieden in te voeren – althans op tijdelijke basis, totdat de Oekraïense wetgeving is bijgewerkt.”

[over het invoeren van de Russische vlag op overheidsgebouwen]

Maar zal dit door de Oekraïners niet als een bezetting worden opgevat? De Russische leiding heeft herhaaldelijk gezegd niet van plan te zijn Oekraïne te bezetten, en de driekleur op  overheidsgebouwen kan als zodanig worden beschouwd.

Boven de belangrijkste administratieve gebouwen van Oekraïne, wapperen permanent – dat was het geval na de Maidan – of op feestdagen buitenlandse vlaggen: die van de VS of de EU. Niemand was beschaamd of van streek, niemand sprak over de bezetting. Integendeel, het maakte sommige mensen trots. Waarom zou de Russische driekleur anders worden bezien?”

Hoe ziet u het verdere lot van Oekraïne?

Eerlijk?

Zeker.

Ik zal er geen diplomatieke doekjes om winden: Oekraïne zou als staat niet mogen bestaan. Dit zijn Russische landen en ze moeten terug naar Rusland. Hoe, dat moet nader worden bezien. Het kan zowel een confederatie zijn als directe aansluiting bij Rusland. We zullen dit met de mensen bespreken. Maar we moeten duidelijk stellen dat Oekraïne, als anti-Rusland, als staat die zeer vijandig staat tegenover Rusland, niet zou mogen bestaan. Dit is ons oorspronkelijk Russische land, dit zijn onze mensen, ook al zijn ze nu verpest door nationalisme. Maar dit zijn onze mensen.

En als dit onze strategie wordt, als we zeggen dat we naar huis zijn teruggekeerd, dat we voor altijd zijn gekomen, zal het Westen deze situatie op een heel andere manier behandelen. Het zal begrijpen dat het zinloos is om weerstand te bieden, het is zinloos om een ​​wereldoorlog te organiseren, omdat we in ons eigen recht staan, we zijn op ons eigen land. En onderhandelingen kunnen alleen gaan over het vaststellen van de nieuwe status van het huidige grondgebied van Oekraïne – meer niet. En natuurlijk zullen de mensen ons heel anders behandelen, zich realiserend dat we zijn teruggekeerd, we zijn terug voor altijd.”

Waardeer dit artikel!!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Je kunt me ook met een vast per bedrag per maand steunen: klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -